Over ons

Hello!

Iconic, een creatief atelier opgericht door 2 Amsterdamse gasten met een passie voor de iconische architectuur. Van La tour Eiffel tot het Koninklijk Concertgebouw, Atelier Iconic maakt originele lijntekeningen van ’s werelds meest iconische gebouwen.

Elk gebouw bestaat uit lijnen en kleine details waar met een scherp oog naar gekeken wordt. De risograaf geprinte tekeningen zijn met hun hoge kwaliteit een uniek kunstwerk voor aan de muur.

 

Hoge kwaliteit papier

De illustraties zijn (Risograaf) geprint op 300 grams Balance Pure / Wit, 100% gerecycled A3 (420 mm x 297 mm) Papier. Dit papier is 100% chloorvrij gebleekt (PCF), FSC-gecertificeerd en draagt het EU eco-label. Het papier heeft een prachtige helderwitte uitstraling waardoor de illustratie nog beter uitkomt.

Risograaf geprint

Het printen met een Risograaf dupliceermachine (stencilmachine) is vergelijkbaar met zeefdruk, waardoor iedere print een uniek en eigen karakter krijgt. De inkt is op basis van soya-olie voor een prachtige kleurintensiteit met een zeer mooi, rauw en vooral milieuvriendelijk resultaat.

Uniek!

Door de druktechniek heeft iedere print een apart en eigen karakter. Daarnaast wordt iedere illustratie in beperkte oplage geprint en met de hand genummerd op een bijgeleverd certificaat van echtheid.

Wij maken iconische kunstwerken van gebouwen binnen en buiten Amsterdam. Op zoek naar een custom made Iconic? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!